Daan de Ridder Bokaal 2018

 

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 06 februari 2019 heeft het bestuur van Shantykoor 't Bollenhart wederom de 'Daan de Ridder-bokaal' uitgereikt.

 

Dit jaar is de 'Daan de Ridder-bokaal' voor Rein en Ria Jansen.

 

Rein heeft ondanks zijn ziekte bijna geen repetitie en/of optreden gemist. Dit heeft hij te danken aan zijn vrouw Ria die hem altijd heeft gebracht en opgehaald.

 

Daan de Ridder Bokaal 2018

 


 

Daan de Ridder Bokaal 2017

 

Het bestuur van Shantykoor 't Bollenhart heeft woensdagavond 31 januari in aanwezigheid van Daan zelf, opnieuw de 'Daan de Ridder-bokaal' uitgereikt.

 

Dit jaar is de 'Daan de Ridder-bokaal' voor Ageeth van de Beek.

 

Zij doet al jaren achter de schermen heel veel werkzaamheden voor de mannen van Shantykoor 't Bollenhart en met de toekenning van deze bokaal wil het koor haar daarvoor hartelijk bedanken en eren.

 

Daan de Ridder Bokaal 2017

 


 

Daan de Ridder Bokaal 2016

 

Tijdens de repetitieavond van het Shantykoor ’t Bollenhart van 19 september is er de jaarlijkse Daan de Ridder Bokaal uitgereikt aan de oud secretaris Jan den Elzen.

 

De bokaal bestaande uit de wisselbokaal en een blijvende herinnerings bokaal, werd hem overhandigd door Daan de Ridder en door de voorzitter van het koor Arnold Geerlings.

Het was voor het Daan de Ridder comité geen enkel probleem om dit jaar de meest geschikte persoon te vinden.

 

Jan den Elzen heeft de laatste 5 jaren op een zeer adequate wijze het secretariaat van de vereniging opgenomen, en wat het meest bijzondere aan deze functie was, is het feit dat Jan den Elzen geen deel uit maakt van het koor. Zingen doet hij thuis zoals hij zegt.

 

Jan den Elzen heeft een aantal maanden geleden aangegeven zijn secretariaatswerk te willen stoppen. Hij is, zoals hij zelf zegt, toe aan een nieuwe uitdaging. Het bestuur kon niet anders dan zijn verzoek in te willigen en op zoek te gaan naar een nieuwe secretaris.

 

Gelukkig heeft het bestuur een nieuwe secretaris gevonden en ondanks dat nemen ze met pijn in het hart afscheid van Jan den Elzen. Hij heeft de Daan de Ridder Bokaal dan ook van harte verdiend.

 

 

Daan de Ridder Bokaal 2016

 


 

Daan de Ridder Bokaal 2015

 

Het bestuur van Shantykoor 't Bollenhart heeft in 2015 een bokaal in het leven geroepen. Deze bokaal wordt uitgereikt aan een commissie of persoon die met een activiteit of evenement een 'in het oog springende' bijdrage heeft geleverd aan een succesvol “Bollenhart-jaar”. Maar de bokaal, die als wisselbokaal door het leven zal gaan, moest natuurlijk nog wel een naam krijgen.

 

Het koor kent een man die voor de vereniging van grote waarde is. Hoewel hij heel graag zou meezingen is hij als gevolg van een handicap daar niet toe in staat maar is bij vrijwel alle repetities en optredens aanwezig. Ook heeft hij een goed gehoor en uit geregeld kritiek op de snelheid van zingen of de aan te houden toonhoogtes. Hij is toch wel zo’n beetje het gezicht van het koor en geniet ook veel bekendheid in ons dorp en zelfs in de regio.

Daarnaast is hij is ook met afstand het meest gefotografeerde lid (ook met bekende Nederlanders) van ons Shantykoor en krijgt ook altijd de meeste vrouwelijke aandacht van alle koorleden.

 

Het bestuur stelde in de ledenvergadering voor, om de jaarlijkse wisselbokaal dan ook als naam te geven de 'Daan de Ridder-bokaal'. Natuurlijk werd dit voorstel met algemene stemmen aangenomen. Daan zal dan ook voortaan samen met een geheime commissie gaan uitmaken wie of welke commissie de winnaar zal worden van deze wisselbokaal.

 

Daan de Ridder Bokaal 2015

 

Voor de eerste maal is de wisselbokaal gegaan naar de commissie van het FHS-Shantykoor festival. Deze commissie heeft voor het jaar 2015 (de 2e keer dat deze commissie de organisatie van het Festival verzorgde) opnieuw een fantastische prestatie geleverd.

 

 

Daan de Ridder Bokaal Herinnering