Koor

 

Onder leiding van dirigent Jan de Klerk en met begeleiding van 5 vaste muzikanten wordt iedere woensdagavond intensief geoefend.

Met 40 zangers wordt meestal 2-stemmig gezongen, maar een aantal nummers wordt ook 3-stemmig ten gehore gebracht.

 

Ons repertoire is natuurlijk in eerste instantie gericht op shanty songs en zeemansliedjes maar ook bekende oud Hollandse liedjes worden gekoesterd. Daarnaast telt het repertoire nog een flink aantal mooie of melancholieke nummers zodat het totaal repertoire meer dan 90 nummers kent. Voeg daarbij nog een kerstrepertoire van ruim 30 liederen en het is duidelijk waarom een wekelijkse repetitie noodzakelijk is. Dit is overigens tot genoegen van alle koorleden.

Ter ondersteuning van het koor is één van de zangers goed thuis op de bongo en het wasbord en worden sommige nummers nog aanvullend begeleid met mondharmonica’s.

 

Repertoire

Zoals op de “Home Pagina” is gemeld treden wij op voor een zeer gevarieerd publiek, waarop het repertoire vanzelfsprekend wordt afgestemd. En omdat de Shanty- en Sea–songwereld nu eenmaal internationaal is, kent ons repertoire ook volop Engelse, Duitse en zelfs Spaanse nummers. Voor een bijzonder gezelschap uit Noorwegen is er zelfs een Noors zeemanslied op het repertoire gezet. Bij ons 5-jarig en 10-jarig bestaan hebben we met veel plezier deelgenomen aan festivals in Duitsland. Ook bij het jaarlijkse bloemencorso in april en ons jaarlijkse festival in augustus zien wij steeds veel buitenlandse bezoekers.

Bij optredens in tehuizen brengen wij bij voorkeur liedjes ten gehoor die volop kunnen worden meegezongen.

 

Onze muziek beluisteren

In de ruim 14 jaar dat ons koor bestaat, zijn 3 CD ’s vervaardigd en zijn te bestellen. (zie contact)

Ook worden de cd’s vaak gedraaid in uitzendingen van enkele radiostations (b.v. BO uit Noordwijk en “Shantycafe” van omroep O3 uit Oosterwolde).