Nieuws

 


 

20-03-2019 - Installatie 2 nieuwe ketelbinkies

 

Woensdag 20-03-2019 konden we twee nieuwe leden verwelkomen.

Lukas Alkemade en Piet Cremer kregen die avond, voorafgaand aan de repetitie, de plunjezak met de benodigde kleding uitgereikt door onze pr-man, Willem Geerlings.

Lukas en Piet zorgen met hum toetreden wederom voor de zeer verwelkome verjonging van ons kooor.

 

We wensen de nieuwe Bollenharters heel veel plezier bij ons koor en hopen nog vele jaren van hun zangkwaliteiten te kunnen genieten.

 

ketelbinkies   ketelbinkies   ketelbinkies  

 


 

27-02-2019 - Henk (Vos) vd Berg nieuw lid

Henk (Vos) vd Berg

 

Voorafgaande aan de repetitie van 27 februari hebben we Henk als nieuw lid van het koor mogen verwelkomen.

 

Hij heeft de gebruikelijke plunjezak overhandigt gekregen.

 

Henk, welkom aan boord en veel plezier bij het zingen.

 

 

 

 

 


 

06-02-2019 - Wisseling voorzittersschap

Voorzittersschap

 

Tijdens de Algemene Ledenvergadering heeft Jaap Beunder de voorzittershamer over genomen van Arnold Geerlings.

 

Arnold Geerlings heeft 8 jaar in het bestuur gezeten waarvan 5 jaar als voorzitter.

 

Tijdens deze vergadering heeft Arnold ook nog een oorkonde "Lid van Verdienste" ontvangen.

 

Jaap, succes met je voorzittersschap.

 

 

 


 

06-02-2019 - Buitengewoon Lid - Lid van Verdienste

 

Tijdens de jaarvergadering van 06-02-2019 zijn er een aantal leden in het zonnetje gezet voor verschillende redenen.

 

Aad vd Burg heeft tijdens de jaarvergadering afscheid genomen als lid van het Shantykoor. .

In 2001 was Aad één van de oprichters van ons koor. Na 18 jaar gaat Aad het rustiger aan doen.

Aad kreeg deze avond voor al die jaren als lid, maar ook vanwege het jaren zitting houden in de materialen commissie, de oorkonde "Buitengewoon Lid" uitgereikt.

 

Ook kreeg Lord vd Klugt op deze jaarvergadering de oorkonde "Lid van Verdienste" uitgereikt.

Lord is na vele jaren gestopt met zijn werkzaamheden binnen de materialen commissie.

Lord blijft wel zingen in het koor.

 

oorkondes   oorkondes   oorkondes  

 


 

Kerstoptredens in 2018

Kerst Munnekeweij

 

De afgelopen kerstperiode verzorgde ’t Bollenhart maar liefst zeven optredens. Op enkele daarvan willen we hier nog even terugblikken.

 

Op 18 december traden we op in het Atrium van Munnekeweij. Om half acht was de ruimte goed gevuld en stond het koor klaar om het eerste nummer ten gehore te brengen. Op dat moment echter begon het brandalarm te loeien en gingen alle binnen- en buitendeuren open.  Niemand raakte in paniek want al heel snel bleek het loos alarm te zijn. Het sirenegeluid was snel over maar voordat de deuren weer sloten waren we een uur verder. Snel werden dekens en jassen gehaald zodat de bewoners warm bleven. Voor de zangers was het echter wel afzien,  in hun witte overhemd met strik.  Maar  het enthousiasme van het koor  en de samenzang met het publiek zorgde voor een speciale kerstsfeer en zo werd dit optreden weer een groot succes.

 

Op 23 december trad ’t Bollenhart alweer voor het vijfde jaar op in Huis ter Duin. De hartelijke ontvangst door de familie Noorlander is er ongetwijfeld debet aan dat dit optreden tot een van de hoogtepunten van het jaar gerekend mag worden. Bovendien mogen we ons verheugen op een steeds grotere opkomst van het publiek. De foyer  op de eerste verdieping was tot de laatste plaats bezet. Uit de vele positieve reacties ma afloop bleek dat het publiek ons optreden zeer waardeerde.

Kerst Huis ter Duin   Kerst Huis ter Duin

Kerst Sint Jozefkerk

 

 

Dan mag het laatste kerstoptreden in de Sint Jozefkerk natuurlijk niet ontbreken.

 

Op tweede kerstdag zat de kerk bomvol en werden veel bekende kerstliederen uit volle borst meegezongen. Vooral het “Stille nacht” en het “Onze Vader”. maakten  diepe indruk op de kerkgangers.

 

Ook onze “drummerboy” ontbrak niet en na de laatste tonen van het slotlied volgde een daverend applaus. Een mooier slot van deze prachtige kersttijd konden wij ons niet wensen.

 


 

22-09-2018 - Zoutelande Zingt aan Zee Festival

 

Op zaterdag 22 september stond de bus met onze vaste chauffeur Ton al om negen uur klaar voor vertrek.

De reis voerde ons over de mooie Zeeuwse eilanden naar het puntje van Walcheren: Zoutelande. Daar zouden we meedoen aan het festival “Zoutelande Zingt aan Zee”.

 

Helaas waren die zaterdag de weergoden ons niet gunstig gezind. Hoe dichter we ons reisdoel naderden, hoe dichter ook het regengordijn werd. De ontvangst en de sfeer maakten echter veel goed.

 

We werden verwelkomd op een camping even buiten het dorp met koffie en Zeeuwse koek.

 

Daarna bracht de bus ons naar het centrum van Zoutelande alwaar 10 koren op maar liefst 5 podia optraden.

 

Tijdens ons eerste optreden kwam de regen met bakken uit de lucht, maar onze volgende twee optredens kregen veel waardering van het regen en wind trotserende publiek.

 

Na de samenzang hebben we nog een uurtje in een van de vele restaurants vertoefd onder het genot van een drankje en de accordeonmuziek van Piet.

 


 

09-09-2018 - Shanty en Seasong Festival in Willemstad

 

Op zondag 9 september waren we te gast in Willemstad, een schitterend oud vestingplaatsje iets ten zuiden van Rotterdam.

 

Daar organiseerde havenkoor Fortitudo voor de tiende keer het “Shanty en Seasong Festival”.

 

Maar liefst 12 koren lieten daar hun shanty’s  en seasongs over het stadje en het water galmen.

Het weer was prachtig en het massaal aanwezige publiek genoot van onze optredens, waarbij niet onvermeld mag worden dat ook de meegereisde dames enthousiast de polonaise inzetten.

 

Al met al een prima festival waar ’t Bollenhart weer met trots op terug kan kijken.

 


 

23-05-2018 - Bert Hogervorst benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau

Bert Hogervorst

 

Op woensdag 23 mei werd een van onze leden benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau.


Bert Hogervorst is op woensdagmiddag altijd aanwezig in het museum van NoVaTo (Noordwijkerhout Van Toen) waar hij actief is in de werkgroep genealogie.

 

Op 23 mei stapte Bert dan ook nietsvermoedend het museum binnen om met zijn werkzaamheden te beginnen. Gekleed in het nette pak met stropdas, want er zou ’s middags immers een foto gemaakt worden van alle vrijwilligers van NoVaTo voor de nieuwe gemeentegids. Ook de overige aanwezige vrijwilligers waren “op hun ’s zondags” dus Bert viel totaal niet uit de toon.

 

Wat Bert echter niet wist was dat er helemaal geen groepsfoto gemaakt ging worden die middag.


In plaats van de fotograaf stond om vier uur de hele familie Hogervorst, vergezeld van burgemeester Goedhart, op de stoep. Toen begon er wel iets te dagen bij Bert. Na door de burgemeester geprezen te zijn voor zijn vele verdiensten voor de Noordwijkerhoutse gemeenschap kreeg hij het welverdiende lintje opgespeld.


Dat Bert een plichtsgetrouw lid van ‘t Bollenhart is blijkt wel uit het feit dat hij ’s avonds, na een etentje met de familie, toch gewoon op de repetitie verscheen. Natuurlijk werd hij daar door het hele koor toegezongen en gefeliciteerd. Tinus de Ridder (toepasselijke naam) zette alle vijf “Ridders” die ons koor inmiddels rijk is nog op de foto.


Vooraan zitten Theo Bader (l), Jan Willem Bod (m) en Henk Heemskerk (r). Daarachter staan Bert Hogervorst (l) en Jan Hertogh (r).

 


 

17-05-2018 - Piet Heemskerk jongste lid van het koor

Piet Piero

 

17 mei gaf ’t Bollenhart een optreden voor cliënten van “het Raamwerk” uit Noordwijkerhout. Deze avond wordt jaarlijks georganiseerd door stichting “de Zevensprong” uit Sassenheim.

 

Het was niet alleen weer een zeer gezellige avond waarbij het publiek enthousiast meezong, meespeelde en danste, het was ook het eerste officiële optreden met ons koor van ons nieuwste koorlid: Piet Heemskerk, bij Noordwijkerhouters beter bekend als Piet van Piet Piro.

 

Piet zorgt met zijn negentien jaar niet alleen voor een flinke verlaging van onze gemiddelde leeftijd maar is misschien wel het jongste “shanty-lid” van Nederland!! Na eerst een paar maanden stage te hebben gelopen kreeg hij enkele weken geleden van onze voorzitter de “clubkleding” uitgereikt, waarmee hij officieel lid werd van ’t Bollenhart.

 

Het is verheugend dat blijkbaar ook jongeren zich aangetrokken voelen tot ons koor en hopen dat anderen Piets voorbeeld zullen volgen.
Piet, welkom aan boord van ’t Bollenhart en we hopen natuurlijk dat je nog vele reizen met ons mee zult maken.

 


 

26-12-2017 - Kerstviering - St. Jozefkerk Noordwijkerhout

Kerstconcert St Jozef

 

Onze aanwezigheid  op tweede kerstdag in de St. Jozefkerk in Noordwijkerhout vormt  altijd het hoogtepunt van onze kerstoptredens.

In een bomvolle kerk wordt er tijdens de eucharistieviering niet alleen geluisterd, maar  vooral ook  veel meegezongen.


Dit jaar waren er twee dames uit Friesland op onze uitnodiging naar Noordwijkerhout afgereisd om dit feest in de kerk eens mee te maken.

Zij waren zeer enthousiast en niet minder verrast, vooral toen onze pastoor samen met alle kerkgangers met de handen in de lucht het slotlied meezong.

 

Voorwaar een prachtige afsluiting van een drukke, maar ook zeer gezellige kerstmaand.

 


 

23-12-2017 - Kerstviering - Grand Hotel Huis ter Duin Noordwijk

Kerstconcert Huis ter Duin

 

Op zaterdag 23 december trad  ’t Bollenhart alweer voor het vierde achtereenvolgende jaar op in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk.


In een sfeervolle ambiance in de Tappenbeck Foyer genoten zo’n 200 aanwezigen van een zeer geslaagd kerstconcert.

 

Verrassend voor het publiek was het optreden van onze ‘little drummer boy’ tijdens het nummer ‘Carol of the drum’.

 

Nadat wij op speciaal verzoek het Huis ter Duin-lied hadden gezongen sloten we dit geslaagde optreden af met het massaal meegezongen nummer “een heel gelukkig kerstfeest”.

 

 


 

13-12-2017 - Kerstconcert Munnekewey / 16-12-2017 - Optreden Kansplus De Engel

Munnekeweij - Kansplus

In de kersttijd verzorgt ’t Bollenhart al jarenlang een groot aantal optredens in en rond Noordwijkerhout.


Op woensdag 13 december gaf ons koor een kerstconcert  voor de bewoners van Munnekewey in Noordwijkerhout. Een groot aantal belangstellenden had zich verzameld in het Atrium en genoot van zowel  bekende als minder bekende kerstliederen. Er werd uit volle borst meegezongen met o.a ‘ De herdertjes lagen bij nachte’, ‘Stille Nacht’ en ‘Wij komen tezamen’. Ook werden door Jan Hertogh twee kerstgedichten voorgedragen.


Aan het eind van het concert werd door de muzikanten nog even spontaan de Noordwijkerhoutse wals ingezet, dit tot grote vreugde van de aanwezigen.

 

Drie dagen later, op zaterdagmiddag 16 december, was ’t Bollenhart uitgenodigd  door KansPlus. 

 

KansPlus zet zich in voor de belangen van mensen met een verstandelijke beperking  en hun naasten. In de grote zaal bij Juffermans in de Engel hielden zij hun jaarlijkse kerstbijeenkomst.

 

Vóór de pauze bracht  ‘t Bollenhart een aantal kerstliederen ten gehore, na de pauze volgden nummers uit ons gewone repertoire.

 

Uit de reacties vanuit het publiek bleek ook nu weer dat ons optreden deze middag hogelijk gewaardeerd werd.

 


 

12-11-2017 - Joppefestival 2017 - Warmond

Joppefestival-2017 Op zondag 12 november waren we met een groot aantal leden present op het Joppefestival in Warmond.

 

Bij Dekker Sport was de zaal goed gevuld met zowel luisterend als babbelend publiek maar dat mocht de pret niet drukken.

 

Helaas raakte het keyboard van Arjan defect en moesten we zonder zijn ondersteuning verder.

 

Gelukkig heeft ’t Bollenhart een stel uitstekende accordeonisten, dus konden we toch twee prima optredens verzorgen.

 

Tijdens de after party pakte Piet nogmaals zijn accordeon en werd al snel de Noordwijkerhoutse wals uit volle borst meegezongen.

 

 


 

 

10-11-2017 - WMO - Dag van de Mantelzorgers Noordwijkerhout - 2017

10-11-2017 Op vrijdagmiddag 10 november verzorgde ’t Bollenhart een optreden in de recreatiezaal van het nieuwe Puyckendam.

 

De middag was georganiseerd door de afdeling W.M.O. van de gemeente Noordwijkerhout en bedoeld voor alle mantelzorgers  uit onze gemeente.

 

Aan het eind van de middag bracht ons koor een aantal gezellige meezingers ten gehore.

Het enthousiaste publiek zong dan ook uit volle borst mee met o.a. ‘het kleine café aan de haven’ en natuurlijk met ‘de Noordwijkerhoutse wals’.

 

Uit de reacties van de aanwezigen bleek wel dat ons optreden zeer gewaardeerd werd.

 

 


 

02-09-2017 - Shantykoor Festival Akkrum 2017

Op uitnodiging van shantykoor “De Kromme Knilles Sjongers” vertrok de bus op deze zaterdagochtend richting Friesland. Hetwas de eerste keer dat ’t Bollenhart deelnam aan het festival in Akkrum. Het weer was uitstekend, er was veel publiek en de sfeer was ronduit fantastisch. We hebben vier keer een uitstekend optreden verzorgd en kregen daarvoor alle lof van de talrijke toehoorders. Nog diezelfde middag werden we al benaderd door een koor uit Winsum om op hun festival in februari te komen zingen. Wie weet staan we dan wel langs de Elfstedenroute!!


Na de samenzang was iedereen uitgenodigd om aan te schuiven bij het captains dinner: bruine bonen met spek, appelmoes en een salade. Tenslotte werd ons gevraagd om nog een toegift te geven  in café  ‘de Kromme Knilles’ . Piet, Aad en Ruud trokken nog eens alles uit de kast en spoedig klonken ‘het kleine café’  en de ‘Amsterdamse medley’ door de zaak. We sloten natuurlijk af met de ‘Noordwijkerhoutse wals’ om daarna tevreden en voldaan de bus op te zoeken die ons weer terugbracht naar Noordwijkerhout. Een zeer geslaagde dag!!

 


 

19 augustus 2017 - 15e Shanykorenfestival Noordwijkerhout

 

We keken er al weken van tevoren naar uit: het vijftiende shantyfestival in Noordwijkerhout.

Hoewel aan het begin van de week de weersvooruitzichten niet ideaal waren, was het toch prima shantyweer op de 19de augustus. En ook dit jaar kunnen we weer terugkijken op een fantastische dag.

 

Veel publiek bij alle vier de podia, enthousiaste koren, een gezellige sfeer en dat alles onder een vrolijk schijnend zonnetje. Maar liefst acht koren brachten hun liederen ten gehore en zij waren vol lof over de ontvangst en verzorging tijdens ons festival.

 

Tijdens de slotzang bij de Witte kerk zong het massaal toegestroomde publiek uit volle borst “de Noordwijkerhoutse wals” mee en werd het festival afgesloten met het welbekende “You’ll never walk alone”.

 

Daarna begaven de koren zich naar de Maasgaarde waar nog nagepraat werd onder het genot van een broodje en een drankje. Daarom een woord van dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van dit festival en tot slot: tot zaterdag 18 augustus 2018!!

 


 

19-08-2017 - Shantykorenfestival FHS voor de 15e keer

 

't Bollenhart zingt met hart en ziel - 'Optreden in de Jozefkerk is een belevenis'


Het vijftiende Shantykorenfestival is dit jaar op zaterdag 19 augustus en begint een uurtje later dan voorgaande jaren: "Om 12.45 openen we en om 17.45 is de 'grande finale'. Dat uurtje is een tegemoetkoming naar de horeca. Als je voor zessen stopt, zijn er ook veel mensen die toch naar huis gaan. Nu hopen we dat veel bezoekers na afloop nog gezellig blijven in het dorp."


Ik praat twee weken voor het jaarlijkse zangfeest met de vier leden van de organisatiecommissie: Henk Heemskerk, Leo Teeuwen, Henny van Schooten en Willem Geerlings. De mannen vertellen honderduit over hun passie. Heemskerk: "Alle keren dat we dit gedaan hebben is het natuurlijk bijzonder, maar dit jaar, is een jubileumjaar en willen we er een extra feestelijk tintje aan geven. Alle 350 deelnemers krijgen iets bijzonders mee en natuurlijk hebben we dit keer weer een mystery guest: een echte 'BN-er'.

 

Na afloop gaan de koren altijd naar de Maasgaarde voor een afterparty. Haring eten. "Elk jaar zo enorm gezellig", zeggen ze. Elke Woensdagavond repeteren ze in de Parade. Ze treden zeker dertig keer per jaar op en in de loop der jaren hebben ze heel wat bijzondere optredens mee gemaakt. Waaronder twee keer in Duitsland, op verschillende boten en tijdens het bloemencorso. Dit jaar staan zes kerstoptredens gepland. "Tweede Kerstdag in de Jozefkerk is een belevenis. Dan zingen we de mis mee. We zijn daar heel trots op. Niet alleen dorpsgenoten zijn dan in de kerk, maar uit heel Nederland om speciaal deze mis mee te maken. Kippenvel! We zingen bijvoorbeeld het Onze Vader, dat qua volume langzaam wordt opgebouwd, zo mooi! Niet alleen zien we mensen in de kerk een traantje wegpinken, maar het laat ook ons niet onbewogen."


Vorig jaar werd het koor gevraagd om te komen zingen in het seniorencomlex Bloemswaard in Hillegom. "Het was op verzoek van Bollenstreek fotografie en als tegenprestatie gaan ze een film maken over ons. Bij ieder van ons maken ze individueel een kort fragment, om in beeld te brengen hoeveel diversiteit we in ons koor hebben: van rietdekker en bollenboer tot bankdirecteur. Het wordt een 'speelfilm', met een verhaallijn. En het eindresultaat dingt ook mee naar een prijs." "We hebben een hele goede tekstschrijver in ons koor zitten, die op bestaande melodieën een andere tekst maakt. Dat is ook echt de kracht van ons shantykoor: dat we heel regelmatig met nieuwe liedjes komen", laten de mannen weten. "Met Kerstmis hebben we sowieso één of twee nieuwe liedjes."


De koren die zaterdag optreden zijn: 
De Ringvaartzangers uit Weteringbrug. Een gemengd koor met 47 leden  onder leiding van Yolanda Brouwer. Het repertoire bestaat uit Nederlands- en Engelstalige shanty's.
't Joppekoor uit Warmond. Dit koor bestaat tien jaar en heeft meer dan vijftig zangers. Onder leiding van Jan van der Voet zingt het koor originele shantyliedjes ook Russische liedjes en klassiek Italiaans operawerk. 
Die Regghe Sangers bestaan 18 jaar en begon met een groep van twaalf zangers. Inmiddels telt het koor 38 leden, treedt op in het hele land en heeft drie CD's opgenomen. 
Shantykoor De Zilk bestaat twaalf jaar en heeft vijftig koorleden waaronder dirigent Aad Verlaan, vier accordeonisten een drummer en een gitaris.
De Grensvaarders werd twee jaar geleden opgericht en is een gemengd koor met veertig leden. Het koor komt uit Voorst (Achterhoek).
De Batraven uit Bergen op Zoom werd opgericht in 2001 en hebben hun sporen inmiddels verdiend in binnen- en buitenland. Met 65 leden zijn zij het grootste koor op dit festival.
De Hoeksche Waard is even oud als de Batraven en telt vijftig leden, waaronder tien muzikanten. Dirigente Paula van Wanrooy behaalde in 1981 samen met haar zus de eerste plaats op de WK accordeon en had een internationale carrière. 

 

Bron Noordwijkerhouts Weekblad - Caroline Spaans

 


 

22-04-2017 - Bloemencorso Voorhout

 

Het is al bijna een traditie aan het worden. ’t Bollenhart gaf voor de hoofdtribune in de Herenstraat een optreden voorafgaand aan het  bloemencorso.

Het weer werkte mee, de tribune stroomde vol en er werd enthousiast meegezongen en meegeklapt.

 

Toen ook nog een aantal vriendinnen uit Alkmaar van de Herenstraat een dansvloer maakten

en met  bezoekers  aan de zwier gingen was het feest helemaal compleet.

 

En natuurlijk besloten we dit optreden met een oerhollandse, ouderwetse polonaise.

Menig buitenlandse toerist was blij verrast met dit optreden.


 


 

17-04-2017 - Shantyfestival De Zilk 17-04-2017 17-04-2017

 

Tweede paasdag organiseerde Shantykoor de Zilk voor de eerste keer een festival.

Ook ’t Bollenhart was uitgenodigd. Het was gezellig druk in het dorp.

 

Veel toeristen kwamen de mozaïeken bekijken en bleven dan ook naar de diverse koren luisteren.

 

Naast gemeenschapshuis ‘de Duinpan’  kon men een hapje en drankje gebruiken bij ‘de Zilk Culinair’. 

 

Ondanks de bijna winterse temperaturen was het een gezellige en geslaagde dag.

 


 

29-03-2017 - 100-jarig bestaan RKBS De Prinsenhof29-03-2017 29-03-2017

 

Woensdagmorgen 29 maart waren we al vroeg present  bij de opening  van de feestweek t.g.v. het 100-jarig bestaan van de Prinsenhofschool.

Om half negen stond de speelplaats vol met kinderen, ouders en opa’s en oma’s.

 

De kinderen, maar ook  de juffen en meesters zagen eruit alsof de tijd honderd jaar terug was gezet.

Het Bollenhart zong liedjes van vroeger.

Onze nationale zeehelden Piet Hein en Michiel de Ruyter kwamen voorbij in “De Zilvervloot” en “In een blauw geruite kiel”.

 

Omdat de juffen en meesters tevens hun verjaardag vierden galmde het ‘lang zullen ze leven’ over het schoolplein.

Tot slot kon de Noordwijkerhoutse wals natuurlijk niet ontbreken, waarna iedereen tevreden naar binnen ging en het feest kon beginnen.

 


 

19-03-2017 - Optreden in partycentrum De Kleine Engel19-03-2017

 

Op zondag 19 maart was er een feestelijke bijeenkomst in partycentrum “de Kleine Engel” in Lisse.

 

De eigenaren, Hans en Lia, vierden het twintigjarig bestaan van hun centrum. 

’t Bollenhart zorgde samen met  ’t Joppekoor en  ’t Hazeskoor voor een muzikale middag.

 

Natuurlijk kreeg ’t Bollenhart de handen weer op elkaar en tijdens ons slotlied werd door de bezoekers spontaan de polonaise ingezet.

Kortom, een reuze gezellig optreden.

 

 


 

17-03-2017 - Optreden in Huis ter Duin17-03-2017

 

Vrijdagavond 17 maart verzorgde ’t Bollenhart een optreden in “Breakers Beach House”, het strandpaviljoen van Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk.  Daar verzamelden zich hoteliers van over de hele wereld voor hun jaarlijkse congres.

 

Bij windkracht 7, bijna in de branding optreden, geeft een heel speciaal sfeertje. De bezoekers waren duidelijk verrast om bij binnenkomst door zo’n groot koor verwelkomd te worden.

 

Het optreden werd hogelijk gewaardeerd en we werden vele malen op de foto gezet. Al met al en geweldig geslaagd optreden.

 

 


 

12-10-2016 - ErelidHenk van Parera

 

Op de jaarvergadering van 2016 is door het bestuur Henk van Parera tot erelid benoemd van het Shantykoor 't Bollenhart.


Henk is al jaren de drijvende kracht van de muziekcommissie.

 

Als muziekkenner heeft hij een aantal liedjes geschreven voor het koor.

Ook heeft hij bestaande nummers herschreven en deze voorzien van de juiste muziek.

 

Gelukkig blijft Henk beschikbaar voor de muziekcommissie.

 

Henk, bedankt voor de mooie muziek die je voor het bollenhart gemaakt hebt.

 


 

08-10-2016 - 15-jarig bestaan Shantykoor 't Bollenhart08-10-2016

 

Op 8 oktober heeft het Shantykoor 't Bollenhart, vanwege het 15 jarig bestaan, een jubileumconcert gehouden in de St. Jozefkerk.

Alle sponsors en vrienden waren hiervoor uitgenodigd. Ook nog vele andere Noordwijkerhouters waren hierbij aanwezig.

 

Het repertoire van die avond bestond uit oude en nieuwe liederen. Het nieuwe lijflied Bollenhart Ahoy, gecomponeerd door Henk Parera en Ton van Bruchem, werd hier uiteraard ook ten gehore gebracht.


Tijdens dit jubileumconcert heeft de feestcommissie bedacht dat er gecollecteerd zou worden voor een goed doel. Na het optellen van de giften kon er maar liefst € 1235,00 worden geschonken aan stichting KIKA voor onderzoek naar kinderkanker.

 

Hulde aan de gulle gevers en een compliment naar de feestcommissie die dit geïnitieerd hebben.